Стойчо Младенов: Трудно можем да се изненадаме с Виктория Пилзен


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Трудно можем да се изненадаме с Виктория Пилзен

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди реванша срещу Виктория Пилзен в плейофите за влизане в групите на турнира Лига на Конференциите.

"Всички мачове са важни. Мачът с Пирин също беше важен. Няма маловажни мачове за ЦСКА, без значение дали са от шампионата, купата или са международни. Готвим се знаем, че ще бъде трудно, няма лесни мачове. Ще се постараам да надделем с поведението си на терена и да накараме противника да се съобразява с нас, защото там ги оставихме те да играят тяхната си игра. Не бяхме достатъчно агресивни, а точно при тази агресия трябва да има промени при нас“.

"Ние успяхме да убедим играчите, че нашето поведение в Пилзен беше 40-50-60% от възможностите на нашия отбор. Ако прибавим и останалите, ние сме способни да направим необходимия обрат. Надявам се, че всички са мотивирани да покажат качествата и възможностите си, говорим за колективна игра и в определените моменти да отбележим и това да ни даде импулс, за да търсим положителен развой в двубоя“, каза Младенов относно подготовката на тима за реванша срещу чешкия гранд.

"Като стартови състави трудно можем да се изненадаме. В процеса на играта може да се получат изненади, при смяна на играчи или схема на игра. Но дори и това да се направи, ефектът ще е десетина минути. В съвремеенния футбол трудно можем да се изненадаме. Ние знаем силните и слабите страни на всички техни състезатели, а те на нашите. Тук има равнопоставеност. Тогава изпъкват индивидуалностите, класата на тима, футболистите, които правят разликата в мачовете“.

Относно Брадли Мазику и Иван Туризцов, Младенов каза: "Да, на 100% са готови. Освен ясните други нямаме под въпрос“.

"Ще присъствате и ще видите какъв ще ни бъде подходът, защото не е професионално аз да коментирам какъв ще бъде нашият подход в мача. Трябва да надделеем над противника. Трябва да ги накараме те да се съобразяват с нас, а не ние с тях. Това е въпрос на характер и агресия, а нашият отбор ги има“, заяви Екзекуторът на Ливърпул за това как неговият отбор ще подходи в предстоящия мач.   

Младенов сподели и конкретни моменти от играта, над които е работено в тима през седмицата: "Работили сме над различни ситуации. Водещото в утрешната среща е да надделеем над противника. Именно в такъв момент трябва да покажем характер от първия до последния съдийски сигнал. Това трябва да бъде водещо в утрешната среща“.

Той коментира и евентуална реакция от червените привърженици на евентуално отпадане от Виктория Пилзен: "Очаквам да победим и да елиминираме този противник. Дори да не победим, трябва да покажем характер и игра, достойни за името ЦСКА. Това трябва да разберат играчите. Във футола има победители и победени. Победата и поражението трябва да се приемат като нещо нормално. Въпросът е да излезем и да проведем битка. Който иска да критикува, който иска да не критикува. Няма да успеят да ме извадят от релси. Знам какво притежаваме като качество и количество. Знам какво трябва да се направи през следващите месеци. Още при идването ми казах, че до 2 години трябва да направим отбор, който да е на нивото на Лудогорец. Предстои ни много работа. Пръво да дадем възможност на играчите, а после да видим къде може да допълним отбора, но не като количество, а  като качество. Трябва да има реална конкуренция, за да се вдига качеството“.

"Ние не спираме да работим във всяко едно отношение. Ние работим и върху селекцията, наред с мачовете“, каза Младенов относно евентуални нови играчи и допълни: "Селекцията не е от значение за влизането или невлизането в Лигата на конференциите. Дали ще влезем или няма да влезем, няма значение – ЦСКА трябва да има топ отбор за този период, който определих. Имаме основата, но трябва да надграждаме, да добаваме класа“.

В края на пресконференцията треньорът на ЦСКА отказа да коментира ситуацията с трансфера с Валентин Антов, а относно разприте в мача срещу Пирин Бл през уикенда, той заяви: "Това е приключен въпрос. Не искам да коментирам Манолев, аз знам, че той е страхотен човек и това, което направи, е голяма грешка от негова страна, но не искам да се разсейвам преди утрешния мач“.

Стойчо Младенов не пропусна да коментира отсъстващите футболисти за мача срещу Виктория Пилзен: "Не е само Юга, има и други отсъстващи, но има хора, които трябва да покажат, че са затова в ЦСКА. В определени моменти да влязат и да покажат високо ниво. Както тези млади момчета - Християн и Асен в мача с Пирин. Така трябва да бъде“.

Двубоят между ЦСКА и Виктория Пилзен е в четвъртък (26 август), от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски“.

  Сподели
423