С гол в последните минути, Ливърпул се класира напред


В. Мухарски

С гол в последните минути, Ливърпул се класира напред

В мач-реванш от 1/16 финалите в турнира Лига Европа, Ливъпул победи Спарта Прага с минималното 1:0 на "Анфийлд". Попадението вкара Дирк Каут в последните минути на срещата. Преди седмица двата тима завършиха при нулево равенство в Чехия.

През първата част англичаните бяха отбора с по-опасни положения. Джо Коул тормози на два пъти отбраната на тима от Прага, но нямаше шанс. В 22-ата минута Раул Мейрелеш бе близо до откриването на резултата, но удара му не намери очертанията на вратата на гостите. В 36-ата минута вратарят на гостите Блажек с блестящи намеси, предотврати сигурен гол. Пред чехите се откри едно положение, но те не успяха да се възползват от грешка на Рейна

Играчите на Ливърпул трудно достигаха до голови положения и през второто полувреме. В 64-ата Репка попрече на Джо Коул да нанесе по-точен удар към вратата на гостите. В 72-ата минута Каут центрира, но Джо Коул остана под топката. 15 минути преди края Давид Нгог пропусна от добра позиция.

В 86-ата минута Каут с глава засече центриране от корнер и откри резултата. По този начин "мърсисайдци" се отърваха от продълженията и се класират напред в турнира на Лига Европа.

  Сподели
144