Севиля спечели битката, Порто - войната (видео)


В. Мухарски

Севиля спечели битката, Порто - войната (видео)

В реванш от осминафиналите в турнира Лига Европа на „До Драгао”, Севиля победи Порто с 1:0 като гост, но това не бе достатъчно на испанците, за да се класират напред. Първата среща завърши при резултат 2:1 в полза на португалския клуб. 

Първата по-сериозна ситуация бе в 32-ата минута, когато Фалкао игра с глава в наказателното поле на испанците, но удара му срещна гредата. В 38-ата минута Хълк изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, но вратарят Варас се намеси по възможно най-добрия начин. Севилия отвърнаха с няколко опасни пробива на Диего Пероти, който нямаше шанс за да усъществи по-опасна ситуация.

През второто полувреме Фернандо Белучи бе много близо до откриването на резултата. В 50-ата минута той обстрелва вратата на гостите от близко разстояние, удара му обаче мина на сантиметри от горния страничен стълб. В 57-ата минута Фалкао бе изведен на добра позиция, но удара му бе париран от противников играч. В 64-ата минута Жоао Моутиньо отправи силен удар към вратата на Севиля, но и той нямаше шанс да се разпише.

В 70-ата минута Луиш Фабиано се възползва от грешка на защитата на Порто и излезе сам срещу вратаря и с хубав шут откри резултата. Минута по-късно "драконите" останаха и с човек по-малко след като бе изгонен Перейра. В 77-ата минута червен картон получи и Алексис от Севиля. А само минута по-късно Хълк направи нов пропуск от чисто положение. До края на срещата Порто имаха няколко възможности за гол, но нямаха късмет при завършващия удар. Така Порто се класира напред за турнира на Лига Европа и ще играе срещу ЦСКА Москва.

Видео: Тук

  Сподели
169