Равенство класира ЦСКА Москва напред (видео)


В. Мухарски

Равенство класира ЦСКА Москва напред (видео)

Реваншът от 1/16 финалите на Лига Европа между руския ЦСКА и гръцкия ПАОК, завърши при резултат 1:1. В първата среща в Гърция руснаците победиха с минималното 1:0.

През първата част и двата тима имаха своите положения, като гърците не се бяха примирили с загубата в миналия мач и даваха всичко от себе си в предни позиции. В 8-ата минута Лино направи невероятен пропуск за ПАОК, след като бе изведен сам срещу вратаря, но удара на бразилеца мина на сантиметри от левия страничен стълб. В 11-ата минута, почти от идентична ситуация, този път късмет нямаше Салпингидис. ЦСКА отвърна на удара с атака на Вагнер Лав, но Чакиас излезе на време за да предотврати опасността.

След малко повече от половин час игра отново Лав имаше шанс да се разпише, но силния му удар не попадна в рамките на вратата на гостите. В 35-ата бе и най-сериозното положение за гърците, но техничният удар на Муслимович, като по чудо не се оплете в мрежата на вратата, пазена от Черпчгов.

През вторите 45 минути играта на терена не се промени, като и двата отбора имаха своите положения. В 67-ата минута Златан Муслимович даде преднина на ПАОК, като по този начин изравни общия резултат от двете срещи. Домакините се вдигнаха на щурм и по този начин оголиха защитната зона. В 75-ата минута гостите направиха нова опасна атака, след като Ивич нахлу в наказателното поле на московския тим и пусна към Салпингидис, който обаче от чиста позиция прати топката в аут.

Десет минути преди края руснаците получиха право да изпълнят дузпа. Лав пропусна, но Игнашевич бе близо и внимаваше в ситуацията и бързо се ориентира, пращайки топката във вратата на гърците за 1:1. Това определено изнерви играчите на ПАОК, които започнаха да извършват нарушения или да отправят удари от далечно разстояние, което не доведе до сериозно положение пред вратата на ЦСКА. По този начин московският тим се класира напред в турнира Лига Европа.

Видео: Тук

  Сподели
146