Рейнджърс и Спортинг не излъчиха победител


В. Мухарски

Рейнджърс и Спортинг не излъчиха победител

Спортинг (Лисабон) стигна до равенството с гол в последните минути, срещу Глазгоу Рейнджърс. Двата отбора завършиха при резултат 1:1 в мач от 1/16 финалите на Лига Европа.  

Първото по-интересно положение бе за португалците. Елдер Пощига в 20-ата минута отправи страхотен удар, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб. Няколко минути по-късно Фабиано нямаше късмет да се разпише, пращайки топката в аут. Владимир Уейс, който е под наем в Рейнджърс от английския Болтън, бе изведен сам срещу вратаря на домакините. Руй Патрисио обаче предвидливо излезе и предотврати опасността. Лафърти също имаше възможност да се разпише, но ударът му с глава изезе в аут.

През втората част и двата отбора продължиха с атакуващ футбол. В 50-ата минута Саша Папач стреля, но в аут. Десет минути по-късно опасен шут на Пощига мина покрай вратата на домакините.

В 66-ата минута Уитакър откри резултата. Той се извиси над защитниците на Спортинг и с глава прати топката в мрежата на гостите, след центриране от корнер. Две минути преди края на срещата, гостите достиганха до изравнителното попадение, дело на Фернандес, който се разписа с глава за крайното - 1:1.  В оставащите минути до края Рейнджърс опитаха да върнат преднината си, но удар на Лафърти от изгодна ситуация бе отразен от вратаря на Спортинг (Лисабон).

  Сподели
149