Ливърпул измъкна равенството в Прага


В. Мухарски

Ливърпул измъкна равенството в Прага

В мач от 1/16 финалите на турнира Лига Европа, Спарта (Прага) и Ливърпул завършиха наравно при резултат 0:0. Повече шансове се откриха пред домакините от Чехия, но лош късмет и добрите намеси на вратаря Пепе Рейна, запазиха интригата за реванша на "Анфийлд".

През първото полувреме играчите на Спарта стояха по-добре на терена от именития си съперник. В 18-ата минута Мануел Памич отправи прострелно центриране, което бе отразено от стража на гостите. Десет минути по-късно Марек Матежовски премина, като на шега, през защитата на противника, но ударът, който отправи бе прекалено слаб за вратар от класата на Рейна. Англичаните отговориха с удар на Каут, който засече с глава центриране от корнер, но топката не попадна в рамките на вратата на Спарта.

През втората част Лeонард Квоке (на снимката) не спираше да тормози защитниците и вратаря на гостите. Камерунецът първо опита воле, но топката излезе в аут. При следващата по-опасна ситуация за неговия тим, той засече с глава центриране, но и при този си опит не сполучи. 15 минути преди края на срещата, феновете в Прага запалиха димки и факли, като това принуди главният рефер да прекрати двубоя, за около минута. При поредния си опит Квоке направи ефектна странична ножица, но прекрасната намеса на Рейна предотврати опасността.

Само пет минути преди края, мощен удар на Камил Васек като по чудо не влезе във врата на Ливърпул. По този начин двата отбора оставиха всичко за реванша на "Анфийлд".

  Сподели
162