Солскяер обмислял да използва Хендерсън при дузпите


Н. Гавазов

Солскяер обмислял да използва Хендерсън при дузпите

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че е обмислял да замени Давид Де Хеа с Дийн Хендерсън преди изпълнението на дузпите срещу Виляреал в Лига Европа.

След поражението на Юнайтед в Гданск на бял свят излезе шокираща статистика за Де Хеа: испанецът не е отразил нито една от последните 36 дузпи, включително всичките 11 срещу Виляреал. Последното спасяване на Давид при изпълнението на 11-метров удар срещу неговата врата датира от април 2016 г.

Солскяер, разбира се е бил наясно, че Де Хеа не е спасявал дузпа повече от пет години, но така и не е събрал смелост да отстрани Давид, пускайки  Алекс Телес и Хуан Мата като последните си две смени.

"Разбира се, вие преглеждате всеки сценарий в главата си и аз го запомних (за статистиката на отразените дузпи от Де Хеа), но ние бяхме уверени в Давид и добре подготвени.

Всичко може да се случи при изпълнение на дузпи. Запазих доверието си към вратаря, който изигра всичките ни мачове в турнира.

Трябва да призная, че това бяха първокласни удари, но не направихме достатъчно за 120 минути, за да вкараме повече голове и това е доста разочароващо.

Оказвахме натиск и имаше моменти, когато още едно докосване щеше да е достатъчно за гол. Просто не успяхме да го направим", заяви Солскяер.

Според Manchester Evening News Хендерсън е бил бесен, че Солскяер не му е позволил да играе на финала.

  Сподели
207