Пау Торес: Искаме да се възползваме от историческия шанс


Н. Гавазов

Пау Торес: Искаме да се възползваме от историческия шанс

Защитникът на Виляреал Пау Торес коментира класирането на отбора за финала на Лига Европа след сблъсък с Арсенал в полуфиналите на турнира.

 "Днес плача от радост, а не от разочарование (Торес визира за 2006 година, когато Виляреал отстъпва именно от Арсенал в полуфинал на Шампионската лига).

Виляреал толкова много пъти е оставал на крачка от финала, но накрая ние направихме тази крачка. Това е много вълнуващ момент за целия клуб, феновете, президента, играчите – всички ние заслужихме този финал.

Сега празнуваме, но скоро ще започнем да се готвим за финала, защото искаме да се възползваме от този исторически шанс. Не ни беше лесно, Арсенал имаше възможности, но и ние създадохме някои моменти. Струва ми се, че характерът на нашия отбор стана решаващ фактор за този успех. Не искахме и двата финала в евротурнирите да са изцяло английски. Просто не можехме да допуснем това. Много се гордеем, че Виляреал ще представя испанския футбол във финала на Лига Европа срещу велик клуб като Манчестър Юнайтед“, заяви Торес.

  Сподели
169