Виляреал взе първия мач срещу Арсенал (видео)


FUTBOL-TV

Виляреал взе първия мач срещу Арсенал (видео)

Виляреал  се наложи над Арсенал с 2:1 в първи сблъсък между двата тима от 1/2-финалите в Лига Европа. Така "Жълтата подводница" взе аванс преди реванша, но "артилеристите" стигнаха до важен гол на чужд терен.

Двубоят започна отлично за домакините, като резултатът беше открит още в петата минута от Мануел Тригерос. Той получи топката в наказателното поле и моментално я прати в мрежата с удар по земята към лявата греда. Англичаните опитаха да се върнат в мача, но в следващите минути нямаха едно чисто положение.

В 29-ата минута Раул Албиол удвои аванса на домакините, наказвайки грешка в защитата на гостите. В 34-ата минута от Арсенал претендираха за дузпа за нарушение срещу Никола Пепе. Стигна се до намесата на ВАР, където стана ясно, че нападателят обаче играе с ръка.

След почивката също бе интересно. След по-малко от час игра Арсенал останаха с човек по-малко на терена. Никола Пепе пусна топката към Дани Себайос, който при опита си да я достигне настъпи играч на Виляреал и получи втори жълт картон.

Все пак в 71-ата минута гостите от Лондон намалиха след спорна дузпа, реализирана от Никола Пепе. В 77-ата минута и Виляреал остана с човек по-малко, след като Етиен Капу беше изгонен за влизане срещу Букайо Сака. Така и двата тима завършиха мача в намален състав. До края обаче до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
269