Рома и Виляреал се класираха на полуфиналите в ЛЕ (видео)


FUTBOL-TV

Рома и Виляреал се класираха на полуфиналите в ЛЕ (видео)

Рома и Аякс завършиха при резултат 1:1 в реванша помежду си от 1/4-финала в Лига Европа, който се състоя на "Олимпико". В първата среща "Вълците" спечелиха с 2:1 и благодарение на това продължават в следващата фаза на надпреварата.

В 8-ата минута гол на Рома не бе зачетен. Джеко изведе добрен Верету, който прати топката в мрежата, но бе в засада и попадението не бе признато. Последваха интересни положения и пред двете врати. В 38-ата минута нидерландците претендираха за дузпа, след сато Душан Тадич падна в наказателното поле след като бе задържан от защитник на съперниковия отбор. Стигна се и до намесата на ВАР, но наказателен удар не бе отсъден.

Брайън Броби откри резултата в 49-ата минута. Появилият се като резерва футболист  получи дълъг пас, надбяга прекия си пазач и стреля покрай вратаря, за да оплете кълбото в мрежата за 0:1. В 56-ата минута Аякс реализираха втори гол чрез Душан Тадич, но той не бе зачетен. Съдията разгледа ситуацията с ВАР и прецени, че в хода на атаката има извършено нарушение.

Един Джеко изравни в 72-ата минута, завършвайки добра атака на своя отбор. До края до нов гол така и не се стигна.

В друг интересен мач - Виляреал постигна нов успех над Динамо Загреб - този път с 2:1. След победата с 1:0 в първата среща - "Жълтата подводница" продължава напред. Пако Алкасер даде аванс на тима си с попадение в 36-ата минута. В 43-ата минута Жерард Морено сложи точка на интригата, реализирайки второ попадение. 15 минути преди края Мирослав Орсич вкара почетното попадение за гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190