Аякс ще се възползва от проблемите на Рома


Н. Гавазов

Аякс ще се възползва от проблемите на Рома

Аякс - Рома

Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам

Дата: 08.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сергей Карасев (Русия)

Аякс и Рома ще кръстосат шпаги в един от най-вълнуващите сблъсъци в четвъртфиналите на Лига Европа, който е с неясен изход.

Нидерландци провеждат безупречен сезон. Те спечелиха десет и направиха равен в последните си 11 домакински мача. Освен това амстердамци постигнаха четири победи в четирите си двубоя от плейофите в Лига Европа през тази година, срещу лидера в Лига 1 Лил и Йънг Бойс. Във вътрешното първенство Аякс е начело в таблицата, с 11 точки пред втория ПСВ.

Рома разполага с добър състав, но отборът е много нестабилен през кампанията и вече се говори за смяна на Пауло Фонсека и замяната му с друг треньор. "Вълците" стигнаха дотук, след като в плейофите безапелационно се справиха със Спортинг и Шахтьор, което е добър атестат. Провалът е в Серия А – Рома е с две поражения и равенство в последните си три двубоя, като в този период играха срещу тимове като Парма и Сасуоло.

Домакините са без Блинд, Онана и Стекеленбург. Гостите не могат да разчитат на Дзаниоло, Карсдорп, Кумбуле, Мхитарян, Смолинг и Ел Шаарави.

Победната серия на Аякс е 7 мача във всички турнири, хората на Ерик тен Хаг не са допускали голове в 4 от последните си 5 срещи, Аякс вкара поне два гола в последните си седем срещи.

На книга Рома разполага с по-добър състав, но римляните имат проблеми с работата в защита, а това може да е фатално срещу офанзивно играещия Аякс. Предложението ни е за победа на домакините, без гол за гостите.

Прогноза: Аякс – Рома 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
308