Харгрийвс: Ман Юнайтед е фаворит в Лига Европа


Н. Гавазов

Харгрийвс: Ман Юнайтед е фаворит в Лига Европа

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс определи "червените" дяволи за фаворит за спечелване на Лига Европа.

Жребият в понеделник определи Реал Сосиедад като съперник на Юнайтед в 1/16-финалите на Лига Европа на УЕФА, в която "дяволите" попаднаха, след като не успяха да се класират от групата си в Шампионска лига.

Според Харгрийвс, по-слабият европейски клубен турнир е добра възможност за Юнайтед да спечели трофей и да си гарантира участие в Шампионска лига.

"Мисля, че това е чудесна възможност да спечелим трофей, защото те не са достатъчно добри за Шампионска лига.

Ако спечелите това състезание, ще се класирате и за Шампионска лига. Всеки европейски трофей е чудесна възможност.

Всички ние преживяхме огромно разочарование от отпадането на тима от Шампионска лига, но тук Юнайтед ще бъде един от фаворитите, заедно с Тотнъм. Мисля, че определено могат да спечелят този трофей предвид качеството на отбора си.

Това е огромна възможност да оставим разочарованието настрана и да се съсредоточим върху този турнир. За мен те  заедно с Тотнъм изглеждат като двата фаворита.

Те са фаворити, но получиха най-лошия жребий от непоставените отбори. Реал Сосиедад е сред лидерите на Ла Лига, Давид Силва води отбора и играе много добър футбол.

Трудно е за Юнайтед, но с техния състав те ще бъдат категорични фаворити. Ако успеят да изкарат най-добрите си играчи на терена и да се придържат към своя стил, те ще бъдат фаворитите на турнира,  заедно с Тотнъм.

Това е тежък тест, но вярвам, че ще се справят", заяви Харгрийвс.

  Сподели
357