Рома ще се справи с ЦСКА в София


FUTBOL-TV

Рома ще се справи с ЦСКА в София

ЦСКА - Рома
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 10.12.2020 г.
Час: 19:55 ч.
Съдия: Ирфан Пелито (Босна и Херцеговина)


ЦСКА приема Рома на националния стадион "Васил Левски" в последен мач и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. От гледна точка на класирането двубоят е от без значение. "Армейците" ще финишират последни, докато "вълците" ще са лидери. Не е изключено от Рома да подценят този двубой, за ЦСКА обаче ще бъде мач за чест. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Само една въпросителна около състава за мача с Рома от Лига Европа в четвъртък има старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович. Тя е свързана с това дали Юнус Санкаре да започне като титуляр срещу "вълците". Сенегалецът с френски паспорт остана резерва при успеха над Ботев Пловдив и влезе в заключителните минути на срещата.

На позицията зад двойката нападатели бе Тиаго, като португалецът се отличи с две асистенции срещу "канарчетата", бе най-добрият на терена и ще попадне сред стартовите 11 и за Рома. Така опциите за титулярно място на Санкаре са две.

Първата е да започне вместо Жеферсон, тъй като другият дефанзивен халф Амос Юга изглежда непоклатим. Вторият вариант е изненадващ. Акрапович може да пусне Юнус Санкаре като втори нападател до Али Соу вместо Йомов или Енрике. Останалите титуляри от Коматево изглеждат непоклатими за четвъртък. Единствената дилема е около това дали Санкаре да започне срещата.

В първите си мачове Акрапович правеше доста рокади, като целта му беше да се запознае с качествата на почти всички налични играчи. Сега обаче треньорът знае кои са най-добрите му футболисти и ще ги използва в мача срещу Рома. При евентуален успех, той със сигурност ще се издигне много в очите на феновете.

Добрата новина е, че всички от отбора са с отрицателни резултати при задължителните тестове за коронавирус. В отбора няма и контузени състезатели. Със сигурност аут от групата ще са младите надежди на тима Тонислав Йорданов и Митко Митков. Феновете на тима много харесват двамата, но треньорите рядко им дават шанс за изява.

Италианският гранд Рома ще използва много от юношите си срещу ЦСКА. Както вече стана ясно това е мач без значение за крайното класиране в Лига Европа. Според forzaroma.it треньорът Пауло Фонсека ще даде шанс на много юношеския отбор на "вълците".

Сред тях са двамата вратари Боер и Берти, защитникът Бутаро, халфът Бов и нападателите Завелски, Бамба и Чиерво. "Едва ли Фонсека ще пусне всички тези млади момчета от отбора на Алберто Де Роси. Някои от тях до скоро бяха положителни за коронавирус, но със сигурност си заслужава да им бъде даден шанс, тъй като математически мачът е без значение за крайното класиране в групата", пише сайтът.

Не е изключено те да попаднат в групата за мача, но да останат резерви и да се появят в игра след почивката. Със сигурност треньорът ще даде почивка на част от звездите си. В края на седмицата на Рома им предстои тежко гостуване на Болоня. След няколкото поредни победи в Серия, сега "римляните" са в серия от два мача, без задоволителни резултати (загуба от Наполи и равен с Сасуоло).

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - РОМА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
303