Моуриньо: Някои играчи чувстват, че мястото им не е в Лига Европа


Н. Гавазов

Моуриньо: Някои играчи чувстват, че мястото им не е в Лига Европа

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува своите футболисти за пренебрежението им към Лига Европа.

Тотнъм успя да постигне равенство срещу ЛАСК в четвъртък вечер благодарение на две дузпи и по такъв начин предсрочно да спечели своята група в Лига Европа.

Моуриньо обаче не хареса футбола, показан от "шпорите“. Жозе  е на мнение, че някои играчи смятат, че е под тяхното достойнство да играят в европейски турнир, който се приема на Острова като незначителен.

"Резултатът се оказа по-добър от играта. Второто полувреме бе по-добро от първото. Някои футболисти играха много добре индивидуално. Някои играчи пък играха много зле индивидуално.

Не съм научил нищо ново. Факт е, че груповата фаза на Лига Европа не мотивира някои играчи. Отиваме в Антверпен, в Лудогорец, в ЛАСК и при атмосферата на празен стадион имам чувството, че някои играчи чувстват, че не им е мястото тук.

Това е въпрос на отношение. Преживявал съм това и преди, дори в Манчестър Юнайтед. Играчите познават чувствата ми. Споделям чувствата си с тях - и обикновено съм прав. Дори на загрявката преди мача забелязах голяма разлика в интензивността, комуникацията и ентусиазмът между тях и нас. Не съм изненадан.

Играчи като Сон и Пиер (Хейберг) -това е съвсем различен разговор. Не им пука къде ще играят и какъв е турнирът. Те винаги се стараят за доброто на отбора. Не мисля, че без тях бихме могли да постигнем положителен резултат", заяви Моуриньо.

  Сподели
129