Тотнъм отново няма да има проблеми с Лудогорец


FUTBOL-TV

Тотнъм отново няма да има проблеми с Лудогорец

Тотнъм - Лудогорец
Стадион: "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", Лондон
Дата: 26.11.2020 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Георги Краушвили (Грузия)


Лудогорец гостува на Тотнъм в Лондон в 4-ти мач и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Преди седмици двата тими отново премериха сили, но в Разград, като тогава англичаните не оставиха и грам съмнения в класата си. Сега очакванията не са по-различни. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Като капак на всичко временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев има големи проблеми по окомплектоването на състава си. Най-големите въпросителни пред треньора са как ще изглежда защитата.

Жосуе Са бе контузен, а с положителна проба за коронавирус са Оливие Вердон и родният национал Георги Терзиев. Наред с това разградчани бяха налегнати от вълна от COVID-19 и все още не е ясно кои играчи въобще ще бъдат на разположение на специалиста.

Заради многото положителни случаи двубоите на шампионите за Купата на България срещу Спортист Своге, както и този с Ботев Пловдив, който трябваше да се играе през уикенда, бяха отложени. Днес ще стане ясно кои играчи са здрави и ще пътуват за Лондон утре.

Кирил Десподов ще бъде на разположение на Станислав Генчев. Офанзивният футболист не е играл от мача с Антверп, когато се контузи, но вече е готов за игра. Треньорският щаб ще реши в последния момент дали той да започне титуляр или да влезе, като резерва.

Сисиньо и Алекс Сантана отпаднаха от групата на българските шампиони за гостуването на лондончани и си останаха в България.

"Аут са Сисиньо и Алекс Сантана. Имаме още 12 футболисти, които бяха болни и част от тях ще трябва да играят утре след само една тренировка. Това ще е първи мач на Десподов след дълго отсъствие. Той е почти готов, ще видим дали ще влезе от първата минута или като резерва. И друг път се е случвало да имаме проблеми, но чак такъв - с 14-15 футболисти, никога не съм имал. Не го пожелавам на никого", обяви Станислав Генчев.

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо за пореден път показа, че няма никакво намерение да подценява предстоящия мач с Лудогорец в Лига Европа. Според него "шпорите" се нуждаят от повече от 10-11 точки, за да си подсигурят първото място.

"Нашата група в Лига Европа е много сложна. Може да кажете – имате шест точки, но не мисля, че 10 или 11 ще стигнат, защото Лудогорец загубиха много точки срещу всички. Нуждаем се от повече от 10 или 11 точки, така че ще е трудно. Четвъртък ще е много сложно за нас, така че трябва да сме концентрирани да ги направим девет в нашия актив.

Ние няма да се класираме с 9, така че този мач е много важен за нас", акцентира Моуриньо във флаш-интервюто по британската Sky Sports след успеха над "гражданите". Преди първия мач пък Жозе Моуриньо сравни Лудогорец с Байерн Мюнхен и ПСЖ, но този път думите не бяха чак толкова силни.

В Разград, Моуриньо не даде почивка на титулярите си, като почти всички бяха титуляри. Този път обаче на Специалния може би ще му се наложи да направи рокади, именно за да държи свежи основните си играчи. След победата с 2:0 над Манчестър Сити през уикенда Тотнъм е лидер в класирането, като заедно с Ливърпул има по 20 точки на върха, но головата разлика на "шпорите" е далеч по-добра от тази на шампионите.

Освен това Тотнъм влиза в тежка поредица от двубои. За "шпорите" предстоят две поредни лондонски дербита във Висшата лига - срещу Челси и Арсенал, като, междувременно, ще трябва да изиграе и последните си три мача от груповата фаза на Лига Европа. Така в четвъртък шанс за изява ще получат някои от играчите, които по-рядко попадат в стартовия състав. Разбира се, Моуриньо ще има едно на ум и във всеки един момент ще бъде готов за смени.

 

ПРОГНОЗА: ТОТНЪМ - ЛУДОГОРЕЦ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217