Пиоли: Това е урок за нас


Н. Гавазов

Пиоли: Това е урок за нас

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли обобщи мача от 3-ия кръг на груповата фаза на УЕФА Лига Европа с френския Лил (0: 3).

"Изправихме се против силен отбор и сами усложнихме живота си. Милан започна добре мача, но мислех, че ще бъдем по-опасни в атака, но не можахме да създадем достатъчно шансове. Неминуемо се отвориха пространства, когато тръгнахме напред срещу толкова силно контраатакуващ отбор, това помогна на Лил.

Ние, както винаги, оценяваме положителните и отрицателните аспекти. За първи път от дълго време в нашата игра има повече негативи, отколкото положителни неща. Милан не бе себе си и допусна грешки, а Лил е отборът, който знае как да се възползва от такива грешки.

Аз съм треньорът на този отбор, подготвях се за този мач и мога да ви уверя, че не подценяваме никого. Също така не изпуснахме от поглед правилното отношение. Това е само урок за нас и от него ще направим правилните изводи. Не забравяйте, че имаме млад отбор, но в същото време той има достатъчно зрялост и ние знаем как да реагираме на трудностите", заяви Пиоли.

  Сподели
109