ЦСКА игра добре, но си тръгна само с точка от Рим


FUTBOL-TV

ЦСКА игра добре, но си тръгна само с точка от Рим

Рома и ЦСКА завършиха наравно - 0:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа. "Армейците" изиграха добър мач и дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от Стадио Олимпико.

Още в първите минути домакините пратиха топката във вратата на "червените" (играли днес с резервни бели екипи). Смолинг бе точен, но попадението бе отменено поради засада. Последва натиск на ЦСКА, но два удара на Али Соу не намериха очертанията на вратата на "вълците". В 22-ата минута Занев не успя да се разпише от метър, стреляйки с глава в аут, но и реферите отсъдиха засада.

В 33-ата минута Рома изпусна най-чистото си положение в мача. Мхитарян изскочи сам срещу Бусато след двойно подаване и прехвърли бразилския страж, но топката се отклони в напречната греда.

Четири минути след почивката ЦСКА бе много близо до гола. Санкаре стреля с глава от 5 метра, засичайки центриране отдясно, но Лопес изби. Последва добавка от 8-9 метра на Антов с крак, но младокът нямаше късмет и прати кълбото над вратата, а вратарят на Рома не помръдна.

В 65-ата минута Соу намери резервата Енрике, който шутира в близкия ъгъл, но Лопес улови. Седем минути по-късно българският тим изпусна още едно отлично положение да открие резултата. Санкаре изведе Соу сам срещу Лопес, а таранът си поведе топката с гърди и шутира, но право в ръцете на вратаря на Рома.

В 84-ата минута реферът допусна груба грешка в ущърб на ЦСКА. При контраатака Вилар фаулира Енрике, но топката остана в Тиаго и трима червени се озоваха срещу двама състезатели на домакините при опасна контра. Съдията обаче отсъди нарушение, а не авантаж и спря тази отлична ситуация за българите. Последва пропуск на Джеко. В края и Ахмедов не успя от не лоша ситуация.

Така двата тима поделиха по точка. В другия мач от групата Клуж и Йънг Бойс завършиха при резултат 1:1. Така тази група става доста интересна.

  Сподели
126