Рома ще се справи с ЦСКА на Олимпико


FUTBOL-TV

Рома ще се справи с ЦСКА на Олимпико

Рома - ЦСКА
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)


ЦСКА гостува на Рома на "Олимпико" в среща от груповата фаза на Лига Европа. Двата отбора вече изиграха първите си двубои, като "армейците" инкасираха загуба, докато "вълците" се поздравиха с първи три точки. Веднага след това ЦСКА стигна само до равен срещу Арда и това доведе до уволнението на треньора Стамен Белчев. Всичко допълнително ще окаже влияние. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

ЦСКА ще бъде воден в Рим от помощника на Белчев - Даниел Моралес. Последният няма никакъв опит в професионалния футбол. Той все пак има успехи, но при ДЮШ на "червените". Това определено не се хареса на голяма част от феновете на тима, като собствениците на тима вече правят всичко възможно, за да може скоро отборът да има нов наставник.

ЦСКА най-вероятно ще бъде без защитника Юрген Матей в утрешното гостуване на Рома. Нидерландецът получи травма в бедрото по време на визитата на Арда Кърджали. Той има разтежение на мускул, което означава, че шансовете му да излезе на "Олимпико" са нищожни. Ако играе, травмата може да се усложни.

Матей бе титуляр и в петте мача на "червените" в Лига Европа до момента, като в тях неизменно си партнираше с Валентин Антов. Сега обаче този тандем почти сигурно ще бъде нарушен. Заместник на Юрген ще бъде капитанът Петър Занев. Интересното е, че националът все още не е играл на континенталната сцена този сезон. В първенството 35-гоишният бранител има 4 двубоя на сметката си, тъй като известно време беше изолиран, заради положителен тест за коронавирус. Сега обаче Занев е добре и ще е титуляр срещу Рома.

Очаква се други сериозни промени да няма, като всички останали титуляри ще са на линия. Пред Моралес има само една дилема и тя е дали да не заложи на Стефано Белтраме от първата минута, за сметка на Тиаго. Плюс за Белтраме е, че е играл на този стадион и ще е доста мотивиран да се докаже в родината си. Тиаго от своя страна е доста ключов футболист, но трудно може да издържи цял мач. Не е изключено той да бъде ползван като златна резерва, както бе в двубоя с Базел.

В състава на Рома може да има малко промени, като част от титулярите да останат резерви. Почти сигурно това важи за Един Джеко, който може да се появи в игра, но след почивката. Дни преди двубоя - "римляните" имаха тежък мач срещу Милан (3:3) и част от футболистите ще получат почивка.

Любопитно е да се отбележи, че защитникът на Рома Джанлука Манчини не е заразен с коронавирус. Преди дни самият играч обяви, че е дал положителен тест за COVID-19 и че ще трябва да се подложи на карантина, но още ден след това, той разкри, че е дал нови две проби, които обаче са отрицателни. Така той ще може да играе срещу ЦСКА в четвъртък.

Междувременно треньорът Пауло Фонсека разкри, че Крис Смолинг има големи шансове да се завърне за домакинството срещу ЦСКА.

"Крис е добре, но няма да е готов за игра срещу Милан. Мисля, че може да се върне за двубоя ни в Лига Европа срещу ЦСКА“, заяви Фонсека.

 

ПРОГНОЗА: РОМА - ЦСКА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318