Румънският шампион сложи край на победната серия на ЦСКА в Европа (видео)


FUTBOL-TV

Румънският шампион сложи край на победната серия на ЦСКА в Европа (видео)

ЦСКА отстъпи на Клуж с 0:2 в първия мач от група "А" на Лига Европа, игран на Национален стадион "Васил Левски". Това сложи край на серията от 4 поредни победи на ЦСКА в Европа

Червените направиха много силно първо полувреме, като статистиката отчете десет удара по посока на вратата на гостите и над 65% притежание на топката. Шансове за ЦСКА се откриха в 6-та, 14-та и 24-та минута, но вратарят Балгардеан все успяваше да се намеси решително, а Али Соу нямаше ден. В 35-ата минута румънците пратиха топката в мрежата на Бусато след удар от 20 метра, но попадението не бе зачетено, тъй като преди това футболист на Клуж бе фаулирал Матей при борба във въздуха и реферът отсъди нарушение.

Гостите откриха резултата в 53-та минута с гол с глава на Рондон след центриране от корнер. В 72-та минута съдията даде спорна дузпа при единоборство в наказателното поле на ЦСКА, като гостите се възползваха от този шанс и удвоиха резултата в своя полза, след гол на Чиприян Дяк. 

До края на мача ЦСКА натисна своя съперник, опита, но не успя да промени резултата и по този начин червените отстъпиха с 0:2 на Клуж.

Следващият мач на ЦСКА за Лига Европа е гостуване на Рома на 29 октомври от 22:00 часа българско време.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
137