Късмет при дузпите прати Милан в групите на Лига Европа


FUTBOL-TV

Късмет при дузпите прати Милан в групите на Лига Европа

Милан се класира доста трудно за груповата фаза на Лига Европа. Рио Аве се оказа доста труден съперник, като всичко в този мач се реши след изпълнения на дузпи..

Бившият играч на ЦСКА Бруно Морейра започна като титуляр за португалците. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. Резултатът бе открит в 51-ата минута. След центриране от корнер топката не беше добре изчистена и попадна на крака на Салемакерс, който веднага я прати във вратата.

В 72-ата минута Рио Аве изравниха чрез влезлия малко по-рано като резерва Франсиско Жерладеш. Той получи пас в наказателното поле от Пиасон и с бомбен изстрел под гредата изравни. До края бе доста интересно, като положения имаше и пред двете врати, но нов гол не падна и така се стигна до две продължения. Още в старта на първото португалците вкараха за 2:1. Дала Желсон потърси двойно подаване със свой съотборник, но топката се върна при него от крака на Кесие, а диагоналният изстрел на анголския футболист матира Донарума. Драмата бе пълна, тъй като в 120-ата минута Чалханоглу вкара от дузпа, а реферът показа червен картон на Боревкович. В крайна сметка се стигна до дузпи.

И двата отбора реализираха първите си седем дузпи. При осмите сбъркаха и Коломбо, и Монте. Пропуски от бялата точка направиха още Донарума , но след него и Кишек. Бенасер сбърка, но и Жералдеш стреля в гредата. Последният и решителен пропуск бе на Адерлан, като Донарума спаси и прати отбора си в групите на Лига Европа.

  Сподели
148