Базел елиминира Анортозис и ще мери сили с ЦСКА


FUTBOL-TV

Базел елиминира Анортозис и ще мери сили с ЦСКА

Базел официално ще е следващият съперник на ЦСКА във финалния плейофен кръг за влизане в групите на Лига Европа. Това стана факт, след като швейцарският гранд постигна измъчена победа с 3:2 като домакин на кипърския Анортозис. 

Швейцарският тим имаше класически аванс в рамките на първите 21 минути. С попадения се отчетоха Силван Видмер и Самуеле Кампо, а Ованес Хамбарцумян си отбеляза автогол за 3:0. 

До края на полувремето обаче гостите намалиха чрез Бранко Въргоч, който бе точен от дузпа - 3:1. В началото на втората част положението за гостите стана още по-трудно, след като Торнике Окриашвили си изкара втори жълт, съответно червен картон.

Те обаче не се предадоха и в 67-та минута Гиорги Квилитая шокиращо намали за 2:3. Две минути преди края на редовното време, от своя страна, Юлиян Вонмоос остави на свой ред Базел с 10 човека за последните няколко минути. Базел обаче успя да не допусне нов гол и в крайна сметка ще играе с ЦСКА, при това като домакин, за да бъде определен един от участниците в груповата фаза в Лига Европа. 

  Сподели
174