Моуриньо: Някои вярваха, че ще дойда с различен тим, но аз показах респект към съперника


FUTBOL-TV

Моуриньо: Някои вярваха, че ще дойда с различен тим, но аз показах респект към съперника

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се изказа изключително ласкаво за Локомотив Пловдив, въпреки загубата на пловдивчани от "шпорите" с 1:2 в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Португалецът заяви, че "смърфовете" трябва да напуснат надпреварата с гордо вдигнати глави. 

"Искам да поздравя Локомотив. Мисля, че тяхното представяне бе страхотно. Те дадоха всичко от себе си. Разбира се, те не играха по начина, по който обикновено го правят в България. Опитаха се да не допуснат, а впоследствие успяха да отбележат гол. Изключително опасен двубой за нас. През първата част имахме доста положения. Имаше и дузпа, която, ако имаше ВАР, щеше да бъде свирена със сигурност", започна Моуриньо. 

"Изключително тежък двубой, поздравления за Локомотив. Съжалявам, че нямаше публика. Хората, които ги видяха да печелят Купата. Със сигурност да играеш срещу Тотнъм не се случва всеки ден. Щеше да е красиво. Локо трябва да напуснат надпреварата с гордо вдигнати глави. Много хора си мислиха, че ще дойда с различен тим, а аз показах респект към тях", каза още португалецът.

"Най-трудно бе да накарам моите играчи да вярват, че двубоят наистина ще бъде тежък. Имаме различни интензивност, различни играчи, класи. Ако играехме два двубоя, в Лондон ситуацията, щеше да е различна.

Това е надпреварата, която се опитваме да спечелим. Ние трябва да взимаме тези двубои. Ние искаме да отидем в груповата фаза на турнира. Въпреки всичко ние, знаехме, че днес ще бъде тежко", завърши мениджърът на Тотнъм. 

  Сподели
219