Моуриньо: Локо Пловдив са играли повече официални мачове от нас


FUTBOL-TV

Моуриньо: Локо Пловдив са играли повече официални мачове от нас

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори преди утрешната елиминационна битка с Локомотив Пловдив от 2-ия предварителен кръг на Лига Европа. Португалецът призна по време на онлайн пресконференция, че е впечатлен от тима на Бруно Акрапович и не спести похвалите си към "смърфовете".

"Мисля, че настроението след загубата ни е същото, каквото е в това при Локомотив след загубата от Лудогорец. Впечатлен съм от отбора на Локомотив, а не от даден играч. Гледал съм ги индивидуално, но съм подготвил моите играчи добре, за да се подготвят максимално добре", сподели Моуриньо.

"Те са играли повече мачове от нас. Имат повече физически данни от нас сега. Финалът за Купата на България беше преди месеци, след това Суперкупата. Те затрудниха шампиона преди две седмици и нормално е да са в добра добра кондиция от нас, но ние сме по-добрият отбор. Мисля, че това значи много, те ще са много мотивирани, но се надявам, че можем да ги бием. Това е само един мач, елиминационен, но знаем, че мачът е много сериозен за нас", допълни той.

"Първо трябва да спечелим три мача, за да влезем в реалната Лига Европа. Сега са квалификации, ние трябва да вземем три мача. Ако не го направим – нищо не се случва. Турнирът е силен, тъй като влизат и отбори от ШЛ. АЗ Алкмаар и Бенфика отпаднаха от квалификациите на ШЛ, а след това през декември някои други отбори, които са трети в групата на Шампионската лига идват в турнира. Най-важното и най-трудното сега за нас е да се класираме за групите, тъй като форматът е различен", каза още Жозе Моуриньо.

  Сподели
248