Локо Пловдив с победа в Подгорица - чака следващия си съперник в ЛЕ (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив с победа в Подгорица - чака следващия си съперник в ЛЕ (видео)

Локомотив Пловдив се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа. “Черно-белите” сразиха Искра Даниловград в Подгорица с 0:1 след попадение на Димитър Илиев от дузпа.

Началните минути започнаха с натиск за Локомотив, но до по-сериозно положение пред вратата на Искра не се стигна. В 33-та минута Диниш Алмейда засече с глава центриране от корнер, но топката мина над вратата. В последната минута от първата част далечен изстрел от дистанция на Йованич накара Луков да се намеси отлично и да избие в корнер.

В 68-та минута Зоран Петрович от Искра стреля от 2 метра над вратата на Мартин Луков, засичайки прострелно подаване от дясно. В следващата атака Аджович стреля от дистанция, а стражът на Локомотив отново трябваше да се намесва. В 73-та минута Локомотив стигна до дузпа – Кристиан Илич бе съборен в наказателното поле и съдията Герго Богар посочи бялата точка. Димитър Илиев бе безпогрешен и реализира за 0:1. Диниш Алмейда бе близо в следващата атака да се разпише, изстрелът му с глава мина на сантиметри от целта.

Жребият за втория кръг е на 31 август, а срещата ще е на 17 септември.

  Сподели
264