ЦСКА се измъчи, но продължава напред в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА се измъчи, но продължава напред в Лига Европа (видео)

ЦСКА започна успешно тазгодишното си участие в турнира Лига Европа, записвайки  трудна, но сладка победа с 2:1 срещу малтийския Сиренс. Двубоят от първия предварителен кръг се игра на стадион "Българска армия" пред празни трибуни.

Първото полувреме започна с изненадваща атака на гостите, които още в началните минути пропуснаха да се възползват от грешка в отбраната на българите и да отбележат първо историческо за тях попадение в евротурнирите, след като Да Силва остана сам срещу Бусато, но стражът на армейците показа великолепен рефлекс изби топката в корнер. Няколко минути по-късно малтийците записаха и греда на сметката си след неразбирателство в отбраната на на "червените". Постепенно ЦСКА натика отбора на Сиренс в тяхното поле и оказаа сериозен натиск, но с пропуски се отличиха Али Соу и Енрике Рафаел. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Второто полувреме започна отново с грешка в защитата на 31-кратните шампиони на България и още при първата атака гостите получиха спорна дузпа за нарушение на Юрген Матей срещу противников играч. Зад топката застана Максуел да Силва, но Густаво Бусато успя да спаси удара му и запази вратата си суха. Последва мощен натиск на червените, като в 58-ата минута Али Соу бе изведен отлично от Тиаго Родригез, но стреля над вратата. Десет минути по-късно, при една от контраатаките си малтийците все пак успяха да излязат напред в резултата с попадение на футболиста, които пропусна от бялата точка Максуел да Силва. От този момент до края на мача ЦСКА оказа тотален натиск и в 75-ата минута логичното се случи, когато влезлите след почивката Санкаре и Ахмедов комбинираха прекрасно и последният завърши атаката с красиво попадение от воле. Равенството се запази до 90-ата минута, когато Георги Йомов навърза двама противникови играчи и подаде към Али Соу, който се освободи от защитата и хладнокръвно преодоля стража на гостите, оформяйки крайното 2:1. Останаха съмнения дали това не е автогол, тъй като вратарят на малтийците в опита си да отрази изпрати топката в собствената си врата.

Следващия мач на ЦСКА е на 30 август (неделя), когато на стадион "Българска армия" гостува тима на Славия, в мач от четвъртия кръг на Първа лига.

  Сподели
264