Белчев: Съперникът не е случаен - те подписаха с легендата Майкъл Мифсуд


FUTBOL-TV

Белчев: Съперникът не е случаен - те подписаха с легендата Майкъл Мифсуд

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев и капитанът на отбора Валентин Антов дадоха пресконференция преди първия двубои на тима в европейските клубни турнири през този сезон. Те споделиха пред медиите очакванията си за предстоящия сблъсък срещу малтийския Сиренс. Футболната среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа  е в четвъртък (27 август) от 20:00 часа и ще се играе на стадион "Българска армия", но без публика заради пандемията от коронавирус.

"Притесняват ме контузиите, които имаме. Иначе сме готови. Но в никакъв случай не трябва да подценяваме отбора на Сайрънс. В един мач всичко се случва. Но трябва да бъдем готови и да победим. Сайрънс е абсолютен дебютант в Европа, но в никакъв случай не е слаб отбор. Информацията, която събрахме е, че имат шестима бразилци. Имат един аржентинец. Имат французин. 4-5 местни момчета, които са дебютанти. Плюс това преди 2 седмици привлякоха легендата Майкъл Мифсуд. Не е случаен отборът на Сайрънс. Подхождаме с голямо уважение към този отбор", продължи Белчев.

"В един мач всичко се случва. Ние сме готови да го изиграем на добро ниво и съм сигурен, че ще покажем по-добра игра от последните кръгове. Като цяло сме фаворит в мача, но след Враца първата ми работа бе да предупредя играчите, че нямаме право да подценим никого, защото в Европа силите се изравняват. Това не трябва да го допускаме, защото по време на мача много трудно се пренастройваме. Не трябва да има никакво подценяване", предупреди специалистът.

"На никого няма да дам почивка. Ако няма здравословни проблеми, всички ще участват в този мач", увери наставникът.

"Обичам да работя с младите, да им подавам ръка. Антов си го е заслужил да бъде капитан", заяви хасковлията.

За това дали има определена цел в Европа:

"Не е нужно ръководството да поставя цел. Когато си в ЦСКА, сам си постявяш целите. Това е истината. Това е марката, лицето на ЦСКА. Това са мачовете, за които всеки един отбор мечтае", завърши наставникът.

  Сподели
215