ЦСКА е много силен отбор с опит в Европа, заявиха от Сиренс


FUTBOL-TV

ЦСКА е много силен отбор с опит в Европа, заявиха от Сиренс

Година след историческата промоция за елитната малтийска дивизия, отборът на Сиренс ще се изправи пред най-сериозното си изпитание до момента - гостуване в четвъртък на българския ЦСКА в дебюта си в европейските клубни турнири. Малтийците са силно ентусиазирани да се представят достойно на стадион "Българска армия" в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Преди пътуването си към София старши треньорът Стив Д'Амато заяви, че българският тим не се нуждае от представяне, но неговите играчи са силно мотивирани и ще опитат максимално да затруднят "армейците".

"Тренираме редовно от началото на юли, изиграхме пет контроли. Естествено контролите нямат нищо общо с официалните мачове. Но играчите са силно мотивирани и пълни с ентусиазъм и кураж да се представят достойно в този исторически за клуба мач. Жребият не беше благосклонен към нас, падна ни се силен отбор с опит в европейските турнири. ЦСКА София не се нуждае от представяне за футболните фенове, още повече, че ще гостуваме на техния стадион", коментира Стив Д'Амато на пресконференция преди пътуването до София, цитирано от БТА.

Президентът на клуба Марк Борг Хедли призна, че най-големият проблем пред отбора е свързан с рестрикциите около мерките заради коронавируса. Малтийският тим няма проблем с пристигането в София, но на връщане цялата делегация на клуба и играчите трябва да си направят тест за коронавирус, преди да се качат на самолета за родината.

 
"Обстоятелствата доста усложняват пътуването ни. Но въпреки това, правим всичко възможно нещата да минат безпроблемно, за да може момчетата да дадат всичко от себе си на терена. Искам да благодаря на Малтийската футболна федерация, която ни съдейства и без тях нямаше да се справим", заяви Борг Хедли. Малтийците пристигат утре в София, а от 20.00 часа ще направят официалната си тренировка на стадион Българска армия.

  Сподели
313