Локо Пловдив ще се справи с ФК Искра


FUTBOL-TV

Локо Пловдив ще се справи с ФК Искра

ФК Искра Даниловград - Локомотив Пловдив
Стадион: "Градски", Подгорица
Дата: 27.08.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Герго Богар (Унгария)


Носителят на Купата и Суперкупата на България Локо Пловдив гостува на ФК Искра Даниловград в среща от първия предварителен кръг на Лига Европа. Тимът от Черна гора игра още един мач, в който се определени съперника на българите. Искра елиминира с огромни усилия андорския ФК Санта Колома след изпълнения на дузпи. "Смърфовете" са по-опитният отбор и са считани за фаворити. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Като титуляр за пловдивчани ще може да започне националът Бирсент Карагарен. Той вече се чувства по-добре и се включи пълноценно в снощната тренировка на "Лаута", която се проведе на осветление. Припомняме, че нападателят бе заменен принудително в края на двубоя срещу Славия, в който той се разписа за крайното 0:2. След мача Карагарен призна, че е усетил "дърпане отзад в левия крак" и не е искал да рискува здравето си.

Старши треньорът Бруно Акрапович получи още добри новини, след катоста ясно, че ще може да използва централния защитник Давид Малембана и халфа Парвизджон Умарбаев. Двамата също бяха под въпрос за срещата.

Милан Миятович предупреди Искра Даниловград какво може да очаква в сблъсъка с Локомотив Пловдив в Лига Европа. Бившият страж на Левски изчетка състава на Бруно Акрапович за агресивния футбол, който изповядва. Черногорският страж също така не пропусна да отбележи, че независимо от високия брой чужденци в България, реалната класа на първенството у нас не винаги се вдига от този факт.

"Помня Локомотив от престоя си в Левски като много силен и здрав отбор. А относно факта, че залага на доста чужденци, това не трябва да плаши Искра.

"България е в Европейския съюз и може да си позволи неограничен брой състезатели от общността. И това, че някой чужденец е там, не означава непременно, че той е топкласа. Има и доста слаби чужденци в местния шампионат".

"Локомотив залага основно на футболисти, свързани с бивша Югославия. Такъв е и треньорът. Играят с нестандартна схема - 3-4-1-2, нестандартни са и като отбор", споделя Миятович пред vijesti.me.

Капитанът на Искра Даниловград Милош Дринич заяви, че се надява тимът му да направи добър мач срещу Локо Пловдив и да се поздрави с благоприятен резултат. 21-годишният футболист на Искра сподели, че двубоят със Санта Колома, който черногорците спечелиха трудно след изпълнение на дузпи, ще мотивира него и съотборниците му за по-добро представяне срещу Локомотив.

"У нас имаше голямо напрежение, защото това бе дебютният ни мач в Европа. Всички очакваха да победим, а и ние вярвахме, че ще е така. Бяхме по-добри през цялото време, дори бяхме по-убедителни и при дузпите, за които мнозина казват, че са лотария. Нападахме през цялото време, но нямахме късмет. Целта ни бе да стигнем до първия квалификационен кръг, а след това каквото направим, ще е само в плюс. Вярвам, че успехът в Андора ще ни отблокира и срещу Локомотив ще изглеждаме различно и по-добре. Не сме фаворити срещу българите и за нас ще е по-лесно да играем, когато сме в тази роля. Ще се опитаме да отстраним Локомотив, но трябва да бъдем по-добри, отколкото в Андора. Ще анализираме съперника, но и без да го сторим, фактът, че са спечелили Купата и Суперкупата на България във финали с ЦСКА и Лудогорец, е показателен", каза Дринич пред vijesti.me.

 

ПРОГНОЗА: ФК ИСКРА ДАНИЛОВГРАД - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311