Лудогорец ще запише трудна победа в Подгорица


FUTBOL-TV

Лудогорец ще запише трудна победа в Подгорица

Будучнос - Лудогорец
Стадион: "Градски стадион", Подгорица
Дата: 16.08.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Ференц Карако (Унгария)


Лудогорец ще се изправи срещу Будучност от Черна гора в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Предварителните кръгове на големия шампионат стартират, макар все още да не е завършил предходния сезон. Причината за това е новият график, предизвикан от световната пандемия. Иначе двубоят е труден за прогнозиране, но българите са фаворити. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си знак - 2.

Българският национал Георги Терзиев няма да бъде на разположение на своя старши треньор Павел Върба за двубоя от първия квалификационен кръг на Шампионската лига на Лудогорец срещу Будучност.

Както е известно, опитният бранител получи травма в бедрото в мача срещу Славия отefbet Лига и бе заменен принудително през втората част на срещата, която шампионите спечелиха с 3:0. Очаква се в центъра на отбраната на Лудогорец за мача в Подгорица да оперират румънците Козмин Моци и Драгош Григоре.

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков официално обяви, че клубът се разделя с Якуб Швиерчок и Дан Битон. Двамата ще бъдат преотстъпени съответно в полския Пиаст Гливице и израелския гранд Макаби Тел Авив. Така те също няма да са на разположение за мача.

"Мисля, че в последния домакински мач със Славия показахме, че сме добре. Виждам, че отборът на Будучност е доста по-атакуващ и според мен този мач ще бъде тактически. Знаейки, че всичко се решава в един мач, двата отбора ще търсят голове. Вандерсон е дълготрайно контузен. За съжаление, загубихме и Георги Терзиев. Миля, че отборът на Лудогорец има достатъчно голям кадър от футболисти, за да се справим. Тези двама футболисти обаче ще ни липсват", заяви Павел Върба преди мача.

"За наше щастие карантината на Кешерю и Жоржиньо свърши и ще можем да разчитаме на тях. Признавам си, не съм много наясно каква е ситуацията с коронавируса в Черна гора. Взели сме абсолютно всякакви мерки за нашия отбор - маски, дезинфектанти, с които да предпазим здравето на футболистите. Тук сме да свършим работа, да играем футбол и да спечелим мача", каза още той.

"Всеки първи двубой е труден. В този момент не сме толкова добре физически. Играхме много слабо срещу Дечич и поражението дойде много неочаквано. Понякога се случат и такива неща. Имаме няколко дни до европейския мач с Лудогорец. Този отбор също загуби и то два пъти. Но пък спечелиха последния си мач. Ще направим подробен анализ на играта им. Да не забравяме, че предстои и труден двубой срещу Сутиеска. Трябва да се вдигнем. Предстои ни една взискателна седмица и трябва извлечем максимума от нея", заяви sтарши треньорът на Будучност Младен Милинкович.

 

ПРОГНОЗА: БУДУЧНОС - ЛУДОГОРЕЦ 1:2 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
272