Интер разби Шахтьор и отива на финал в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Интер разби Шахтьор и отива на финал в Лига Европа (видео)

Интер записа разгромен успех над Шахтьор Донецк с 5:0 във втория полуфинал в турнира Лига Европа на стадион "Меркур Шпил Арена" в Дюселдорф. Въпреки убедителния резултат, двубоят бе равностоен в доста голяма част от времето.

Първият гол в мача отбеляза Лаутаро Мартинес в 19-ата минута. Вратарят на Шахтьор Пятов вкара топката в игра, но тя попадна у Николо Барела, който напредна по фланга към аказателното поле и центрира. Останалите голове паднаха през втората част.

В 62-ата минута бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораеш се вклини между Де Врай и Бастони и стреля от близо с глава, но Ханданович улови, след като първоначално изпусна топката. В ответната атака след изпълнение на ъглов удар Данило Д'Амброзио се извиси над Матвийенко и с безпощаден удар с глава препарира Пятов за 2:0. Този гол сложи точка на спора, тъй като играчите на Шахтьор рухнаха психически, а от това се възползва Интер.

В 74-ата минута Лаутаро Мартинес направи резултата класически. В 78-ата минута нова грешка в собствената половина от украинците позволи на Лаутаро да овладее и да намери вдясно непокритив Лукаку, който по хладнокръвен начин разстреля в близкия ъгъл Андрий Пятов.

Пет минути преди края Ромелу Лукаку преодоля Кочолава и с диагонален плътен удар отчая Пятов за пети път, фиксирайки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
186