Солскяер: Спечелването на ЛЕ ще бъде крачка напред за Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер: Спечелването на ЛЕ ще бъде крачка напред за Ман Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че спечелването на Лига Европа ще бъде "голяма стъпка напред" за неговия отбор.

През този сезон "червените дяволи" завършиха на трето място във Висшата лига, а в Купата на лигата и ФА Къщата спряха на етапа на полуфиналите.

По този начин само Лига Европа оставя на Юнайтед като възможност да завърши кампанията си с трофей и ако това се случи, то може да има същия ефект като първата титла на "дяволите“ при Сър Алекс Фъргюсън през 1993 г., убеден е Солскяер.

"Спечелването на Лига Европа би имало огромно значение за нас. Можете да видите какво бе, когато Сър Алекс спечели Висшата лига за първи път.

Лично аз, когато спечелих първия си трофей като играч, станах по-гладен, защото е приятно да побеждаваш.

Като треньор спечелих първенството с Мьолде за първи път в 100-годишната история на клуба. Оттогава ние станахме шампиони четири пъти за девет години. Тази победа много промени клуба.

Що се отнася до нашия отбор, ние ще направим голяма крачка напред, ако спечелим този трофей. Радваме се, че завършихме на трето място, но сега този отбор трябва да направи следващата стъпка и да положи ръце на трофея.

Участвали сме в два полуфинала, Купата на ФА и Купата на лигата, но искаме да спечелим нещо", заяви Солскяер.

  Сподели
278