Тотнъм ще играе три квалификационни кръга в ЛЕ заради Арсенал


Н. Гавазов

Тотнъм ще играе три квалификационни кръга в ЛЕ заради Арсенал

Победата на Арсенал във финала за ФА Къп е лоша новина за Тотнъм, който сега ще бъде принуден да започне своя път в Лига Европа чрез квалификации.

Тотнъм завърши сезон 2019/20 на шеста позиция във Висшата лига, което означаваше, че заедно с петия Лестър можеше директно да попадне в груповата фаза на Лига Европа - но само, ако Челси бе спечелил финала за Купата на ФА.

ФА Къп обаче отиде при "артилеристите“, които сега ще заемат мястото на своите съседи от Северен Лондон в груповата фаза на Лига Европа.

"Шпорите" от своя страна се отправят във втория квалификационен кръг. Така отборът на Жозе Моуриньо ще трябва да преодолее три квалификационни кръга, за да стигне до груповата фаза на Лига Европа.

Естествено, Тотнъм ще бъде явният фаворит на този етап от състезанието, но перспективата за изтощителни пътувания до Казахстан, Азербайджан, Фарьорските острови или Естония едва ли ще зарадва Моуриньо.

Добавяме, че УЕФА ще проведе жребия за втория квалификационен кръг на Лига Европа на 31 август. Поради ситуацията с коронавируса се очаква сблъсъците от два мача във всеки кръг да станат от една среща.

Победата на Арсенал с 2: 1 над Челси също така означава, че завършилият седми във Висшата лига Улвърхемптън ще остане без евротурнири през следващия сезон - освен, ако не спечели Лига Европа този месец.

  Сподели
122