ЦСКА загуби и в Порто


Т. Михайлов

ЦСКА загуби и в Порто

ЦСКА приключи с поражение с 3:1 от Порто участието си в тазгодишното издание на Лига Европа. “Армейците” бяха надиграни тотално от именития си съперник и въпреки хубавия гол на Спас Делев през втората част не съумяха да се противопоставят на “драконите”.

Порто поведе в 22-ата минута, когато след центриране от корнер топката стигна до Николас Отаменди. Той я изстреля от границата на наказателното поле и тя се оплете в мрежата след удар и в гредата. След попадението “драконите” се активизираха и стигнаха до греда чрез Валтер и пропуски на Фалкао и Белуши.

ЦСКА започна ударно втората част и след бърза контраатака в 47-ата минута Спас Делев реализира с красив удар с десния крак в близкия ъгъл на Елтон. Радостта на “червените” бе кратка и в 54-ата минута Рубен Микаел вкара отблизо като топката попадна в него след рикошет в Акуаро.

Само 4 минути след гола съдията даде дузпа за Порто, която бе пропиляна от Рамадел Фалкао. Колумбиецът стреля твърде леко и Мболи улови удара му. Последваха скучни минути като в края Родригес оформи крайното 3:1. Остана време гредата да спаси още веднъж М’Боли.

Порто спечели битката в Група L с 16 точки. Бешикташ събра 13 и също продължава напред. Рапид и ЦСКА си поделиха по една победа като гост и са 3-ти и 4-ти като австрийците имат предимство в мачовете между двата тима.

  Сподели
146