Моуриньо: Лига Европа не е нивото на Тотнъм


Н. Гавазов

Моуриньо: Лига Европа не е нивото на Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че влизането в Лига Европа е минимумът, който неговият отбор заслужава.

Когато Моуриньо зае мястото на Маурисио Почетино през ноември миналата година, "шпорите" бяха едва на 14-та позиция във Висшата лига.

От назначаването на Моуриньо само Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед спечелиха повече точки от Тотнъм, който имаше огромни проблеми с контузии на играчите, а Жозе смята, че това говори най-добре за потенциала на неговия отбор.

"Мисля, че без тези проблеми, които имахме, бихме се представили още по-добре. Никой друг отбор нямаше подобни проблеми.

В най-трудните моменти от сезона казах, че за нас е важно само да не загубим последния си шанс и просто да останем в тази борба.

Фактът, че от моето пристигане сме на четвърто място в лигата по форма - без Лорис, Хари Кейн, Сисоко и Сон - е добро отражение на нашия потенциал и работата, която вършим.

Завършването на позиция, която ще ни позволи да запазим европейския футбол у дома е минимумът, който заслужаваме. Лига Европа не е конкуренция на нашето ниво. Ние сме по-добри от това.

Но във футбола важното е не това, което заслужавате, а това, което всъщност имате. Сега трябва да спечелим тези два мача", заяви Моуриньо.

  Сподели
136