Дортмунд ще превземе Естадио Рамон Санчес Писхуан и ще продължи напред


А. Павлов

Дортмунд ще превземе Естадио Рамон Санчес Писхуан и ще продължи напред

Севиля - Дортмунд
Стадион: "Естадио Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 15.12.2010 г.
Час: 22:05
Съдия: Алексей Николаев (Русия)

Севиля е домакин на Дортмунд в решителен двубой от Група J на Лига Европа. Мачът е последен за двата тима в групата. Преди той да бъде изигран, севилци са втори в таблицата, като имат девет точки в актива си. Дортмундци са на трето място с осем пункта. Де факто от изхода на този дуел ще стане ясно кой ще придружи ПСЖ на 1/16 финалите в турнира. Парижани, от своя страна, се изправят срещу Карпати в двубой от шестия кръг на Група J.

Да се върнем обратно към срещата между Севиля и Дортмунд. Първият двубой между двата отбора завърши с победа за андалусийците (0:1). Испанският тим обаче допусна поражение от ПСЖ в предишния рунд от групата и така не успя предсрочно да си гарантира място в следващия етап от състезанието.

От друга страна, момчетата на Юрген Клоп биха Карпати с 3:0 и се доближиха до излизане от групата.

Черно-жълтите се намират в убийствена форма. Понастоящем те водят във временното подреждане на Бундеслигата, а преднината им пред втория Леверкузен е цели 11 точки.

Не така стоят нещата за Севиля, която е едва на 11-о място в Примера дивисион. Хората на Грегорио Мансано се намират на осем пункта от зона Шампионска лига.

Очевидно кампанията за двата тима се развива по напълно различен начин. Така че от тази гледна точка психологическото предимство е на страната на гостите, които и да отпаднат от Лига Европа, няма да бъдат толкова разочаровани. Ако тази участ сполети домакините обаче, те ще трябва да преглътнат втори горчив хап през настоящата кампания след неуспешния опит за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Друг момент, свързан с предстоящия дуел, е кадровата ситуация в двата лагера. Под въпрос за севилци са Хесус Навас и Диего Пероти. Марио Гьотце, Нури Шахин и Свен Бендер пък ще минат късен фитнес тест преди мача, за да се установи дали ще могат да играят срещу андалусийците.

Наистина това е един от мачовете, които изграждат реномето на турнира. Потенциалът и на Севиля, и на Дортмунд е голям. Затуй трудно бихме могли да определим кой е фаворитът. Факт е обаче, че дортмундци са на гребена на вълната, което в подобни съдбоносни моменти се оказва от много голямо значение.

Коефициенти от bet365:

Севиля - 2.62
Равен - 3.50
Дортмунд - 2.50

Прогноза : Севиля - Дортмунд 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117