ПСЖ ще сломи Севиля и ще се класира за 1/16 финалите в Лига Европа


А. Павлов

ПСЖ ще сломи Севиля и ще се класира за 1/16 финалите в Лига Европа

ПСЖ - Севиля
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 02.12.2010 г.
Час: 20:00
Съдия: Лука Банти (Италия)

ПСЖ и Севиля застават един срещу друг в един от топдвубоите на петия кръг от групите на Лига Европа. Парижани и севилци се намират в Група J, където са още Дортмунд и Карпати. Първи в таблицата преди изиграването на петия рунд е Севиля, която има девет спечелени точки. Втора, трета и четвърта позиция пък се заемат съответно от ПСЖ, Дортмунд и Карпати. Парижани са с осем, дортмундци - с пет точки, а лвовци - без спечелен пункт.

От тази гледна точка победителят от мача между ПСЖ и Севиля ще се класира напред, затова залогът в срещата е наистина голям.

Плюс това и Севиля, и ПСЖ следят зорко изявите на черно-жълтите, които в Бундеслигата помитат всичко, каквото им се изпречи на пътя. В този кръг Дортмунд приема Карпати и един успех ще увеличи значително шансовете им за излизане от групата.

Да се върнем обратно към дуела между френския и испанския тим. Първата среща между тях завърши с минимална победа за парижани (0:1).

Тогава обаче Севиля беше с друг треньор в лицето на Антонио Алварес, който бе уволнен. На негово място управата на клуба назначи Грегорио Мансано.

Независимо от това представянето на севилци през този сезон продължава да бъде неубедително. След като не успяха да си осигурят участие в Шампионската лига, сега те се намират едва на осма позиция във временното класиране на Примера дивисион. Факт е, че пасивът спрямо зона Шампионска лига е само пет точки, но пък, ако тимът не подобри изявите си, това изоставане може и да нарасне.

От своя страна, ПСЖ върви доста по-добре в Лига 1. Хората на Антоан Кумбуаре са четвърти в таблицата на Лига 1 и имат актив от 24 точки, намирайки се само на една зад водача Марсилия.

Очевидно отборът в по-добро състояние е този на домакините. При среща с равностоен опонент, какъвто е Севиля, това неминуемо би могло да се окаже решаващо. Така че можете спокойно да се доверите на парижани, които с успех в утрешния мач ще си гарантират класирането за 1/16 финалите на втория по сила евротурнир.

Коефициенти от bet365:

ПСЖ - 2.30
Равен - 3.25
Севиля - 3.10

Прогноза: ПСЖ - Севиля 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169