Интер взе приличен аванс преди реванша с Лудогорец


FUTBOL-TV

Интер взе приличен аванс преди реванша с Лудогорец

Интер се наложи с 2:0 при визитата си на Лудогорец в Разград в първи 1/16-финал от Лига Европа. За голяма жалост на българските шампиони още преди мача Клаудиу Кешерю получи травма и не взе участие в срещата.

“Нерадзурите" играга по-добре през първата част, но стигнаха само до две по-интересни положения, но Пламен Илиев се справи добре. След почивката гостите продължиха да са по-активни, но отново стража на разградчани се справи добре на няколко пъти.

В 65-ата минута Антонио Конте прибегна до смяна. В игра влезе Ромелу Лукаку на мястото на Лаутаро Мартинес. Това даде резултат и в 71-ата минута Интер стигна до гол във вратата на Лудогорец. Негов реализатор бе Кристиан Ериксен, който се разписа с много силен удар, а асистенцията бе на Лукаку. Само 60 секунди по-късно Ериксен разтресе напречната греда с нов силен шут.

До края гостите имаха още положения, а в добавеното време реферът даде дузпа за тима от Милано за игра с ръка на Анисе в наказателното поле. Лукаку я превърна в гол и оформи крайния резултат. Любопитно е да се отбележи, че ситуацията бе прегледана с ВАР, като това бе дебют за системата за видеонаблюдение в България.

Така Интер записа първата си победа в България, а освен това взе аванс преди реванша в Милано.

  Сподели
330