Юнгберг: Арсенал има страхотен характер


Н. Гавазов

Юнгберг: Арсенал има страхотен характер

Временният мениджър на Арсенал Фреди Юнгберг сподели мнение за срещата със Стандард Лиеж от шестия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Напомняме, че белгийците поведоха с 2:0, но лондончани успяха да върнат два гола за крайното 2:2.

"Играхме добре, придържахме се към плана през първото полувреме. Те нямаха нито един изстрел към вратата. На почивката трябваше да водим с един или два гола. Противникът вкара двата си гола след отскок, за това няма как да правя забележка на играчите си. Мачът завърши 2: 2, но можеше да бъде и  3: 2. Но имах информация за резултата в паралелната среща, така че не се наложи да се напрягаме.

Много е добре, че заехме първо място в групата. Арсенал имаше страхотен старт, но след това имаше известни проблеми. Напоследък проведохме много мачове, исках да дам шанс на младите хора, трябваше да направим ротации.

Характерът на отбора е невероятен. Наистина се гордея с играчите. Това е добре за нас в бъдеще. Те няма да спрат", заяви Юнгберг

След 6-ия кръг в група F Арсенал събра  11 точки и завърши на 1-во място, Айнтрахт (9) на 2-ро, Стандард (8) на 3-то място, Витория Гимараеш (5) - на 4-то.

  Сподели
135