Равенство класира Лудогорец за 1/16-финалите в Лига Европа


FUTBOL-TV

Равенство класира Лудогорец за 1/16-финалите в Лига Европа

Лудогорец и Ференцварош завършиха наравно - 1:1 и по този начин разградчани излизат от групата и ще играят на 1/16-финалите в Лига Европа. Българските шампиони могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха, след като водеха с 1:0 почти до края.

В 20-ата минута Ференцварош поискаха дузпа за игра с ръка на Сисиньо. Реферът обаче реши да не дава наказателен удар и отсъди само корнер. Четири минути по-късно Лудогорец стигна до гол. Марселиньо изведе Лукоки на чиста позиция сам срещу вратаря и холандецът технично го прехвърли за 1:0.

В 37-ата минута гостите бяха близо до гола, но Фримпонг нацели греда. След почивката нямаше много интересни положения. При едно от малкото - Исаел бе близо до изравнителния гол, но не успя да се разпише от добра ситуация. В самия край удар на Марселиньо бе изчистен малко преди голлинията. В добавеното време на срещата резервата Николай Сигневич успя да се разпише  за 1:1, но за повече гостите нямаха време. Така Лудогорец успя да се класира за следващата фаза на Лига Европа.

  Сподели
130