Лацио и Севиля с победи в Лига Европа


FUTBOL-TV

Лацио и Севиля с победи в Лига Европа

Един от фаворитите за спечелването на Лига Европа - Севиля спечели с 2:0 протоколния си двубой от груповата фаза на турнира срещу Карабах. Макар и вече класирали се за елиминациите, хората на Хулен Лопетеги продължиха перфектния си ход в турнира.

Севилци вкараха и двата си гола след почивката. В 61-ата Хил шутира, топката се отклони от защитник и заблуди вратаря за 1:0. Секунди преди финала Дабур вкара за крайното 2:0 с тежък удар и помощта и на гредата.

Извън групата на гостите за този мач остана Симеон Славчев, за който се смята, че е пред трансфер в столичния гранд Левски.

В друг мач от груповата фаза на надпреварата - Лацио спечелиха едва втората си победа във втория по сила турнир на УЕФА. Селекцията на Симоне Индзаги надви с минималното 1:0 ЧФР Клуж и ще се надява на щастлив развой на събитията в последния кръг, за да може да заеме поне второто място в група "Е". Преднината на румънците обаче е цели три пункта и северните ни съсдеди се нуждаят само от точка в последния си мач срещу Селтик, за да продължат напред.

Единственото попадение на "Олимпико" бе дело на Хоакин Кореа в 24-ата минута. Аржентинецът беше изведен от Адеканйе и между двама бранители във "виненочервено" съумя да прокара коженото кълбо в незащитения от Арлаускис ъгъл. Румънците могат да съжаляват, че не сложиха край на интригата поне с едно попадение, тъй като удряха на два пъти гредите чрез Омрани и Джокович.

  Сподели
187