Уникален малшанс спря Левски


Т. Михайлов

Уникален малшанс спря Левски

Левски и Лил завършиха при равенство 2:2 в драматичен мач от Група С на Лига Европа, игран на “Георги Аспарухов”. Резервата Иво Иванов си отбеляза нещастен автогол в 86-ата минута, само 10 секунди след влизането си в игра.

Левски започна по-добре в двубоя и заслужено откри в 11-ата минута, когато Гара Дембеле се възползва от грешен пас в защитата на Лил, финтира двама и простреля Ландрьо. След това гостите изравниха играта и първо стигнаха до греда след удар на Де Мело, а в 34-ата минута именно той изравни с глава след центриране от корнер.

Мачът продължи равностойно и през второто полувреме като по-опасните положения бяха създадени от Левски. Драмата обаче остана за последните минути. В 83-ата след поредната добра атака на българите Владимир Гаджев получи възможност да стреля от 30 метра и едва не скъса мрежата на Ландрьо.

Малко след гола Ясен Петров реши да направи промяна, пускайки в игра Иво Иванов на мястото на Тасевски. Секунди след това защитникът си вкара автогол с глава, след като не посрещна добре центриране от фаул в наказателното поле.

В другия двубой от групата белгийският Гент победи с 3:1 Спортинг Лисабон. Така интригата остава до последно, тъй като лидер е Спортинг с 9 точки, пред Лил – 5. Левски и Гент са с по 4. В следващия кръг Левски гостува на белгийците, а Спортинг приема Лил.

  Сподели
162