Севиля и Арсенал останаха с пълен актив в Лига Европа


FUTBOL-TV

Севиля и Арсенал останаха с пълен актив в Лига Европа

Севиля и Арсенал останаха единствените отбори с пълен актив след третия кръг в груповата фаза на футболния турнир Лига Европа. Испанците спечелиха домакинството си на Дюделанж с 3:0 и продължават да водят уверено в група "А" с 9 точки и без допуснат гол. Гостите от Люксембургг удържаха съперника до 48-ата минута, когато Франко Васкес откри резултата.

Почти половин час по-късно той удвои преднината на "рохибланкос", правейки точна добавка след спасяване на Жонатан Жубер. Три минути по-късно падна и третото попадение за домакините. Серхио Ескудеро подаде по земя за Мунир, който от движение засече във вратата за 3:0.

Така Севиля вече има 9 точки и е на 1-ото място в класирането. Дюделанж пък заема 3-ата позиция в групата с 3 точки.

Никола Пепе влезе от пейката и с два гола от преки свободни удари донесе победата на Арсенал над Витория Гимараеш в Лига Европа с 3:2. Гостите откриха в 9-ата минута, когато се разписа юношата на Тотнъм Маркъс Едуардс. Все пак "артилеристите" стигнаха до изравняване в 29-ата минута, когато бразилецът Мартинели засече топката в мрежата на Витория с глава след центриране на Тиърни.

В 37-ата минута бърза контра на иберийците завърши с удар в гредата на Дейвидсон. Отбилата се топка пък попадна в краката на Дуарте, който не сбърка от удобната позиция. В 80-ата минута влезлият в игра на мястото на Лаказет пет минути преди това Пепе изравни с удар директно от пряк свободен удар. В добавеното време Никола Пепе се разписа с ново отлично изпълнение на пряк свободен удар и вече има три гола на сметката си с екипа на Арсенал.

  Сподели
202