Еспаньол нанесе първа загуба на Лудогорец


FUTBOL-TV

Еспаньол нанесе първа загуба на Лудогорец

Еспаньол записа успех с 1:0 при визитата си на Лудогорец в Разград в трети мач за двата тима от груповата фаза на Лига Европа.  В 13-ата минута гостите нанесоха своя решаващ удар. При една изритана напред топка защитниците на разградчани не се ориентираха добре и оставиха Виктор Кампусано да стигне до кълбото в наказателното поле и след това да го прокара покрай Пламен Илиев - 1:0.

До края на първата част българските шампиони не направиха нищо интересно. След почивката започна да става по-интересно пред вратата на испанците. В 71-ата минута се стигна до един страхотен пробив на Антон Недялков отляво. Бранителят се понесе в предни позиции и след като преодоля защнитк на Еспаньол, веднага стреля с десния крак, но над вратата. В 86-ата минута Дан Битон пробва центриране от фаул, топката среща тялото на бранител на Еспаньол, който предотврати опасността. Домакините имаха претенции за игра с ръка, които обаче не са уважени.

В 88-ата минута Хави Лопес си изкара втори жълт картон, а пъвият му беше броени минути по-рано. Така гостите доиграха мача с човек по-малко, но в крайна сметка задържаха аванса си от един гол.

  Сподели
109