Лудогорец може да си спечели точка срещу ЦСКА Москва


FUTBOL-TV

Лудогорец може да си спечели точка срещу ЦСКА Москва

ЛудогорецЦСКА Москва
Стадион: "Лудогорец Арена“, Разград
Дата: 19.09.2019 г.
Час: 22:00
Съдия: Ирфан Пелито (Босна и Херцеговина)


Лудогорец приема ЦСКА Москва на своя стадион в първи двубой и за двата тима от груповата фаза на турнира Лига Европа. Мачът е първи от група Н, в която са още испанският Еспаньол и унгарският Ференцварош. Гостите са фаворити като цяло за 1-то място, но разградчани ще направят всичко по силите си за добро представяне в турнира. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Централният защитник Козмин Моци се очаква да се завърне в стартовата единадесеторка на Лудогорец за мача с ЦСКА Москва. През този сезон румънецът има само едно участие в шампионата. Той бе титуляр при 2:0 над Витоша Бистрица. 34-годишният бранител обаче е взел участие в пет от евробитките на разградчани. В тях той отбеляза и един гол - при 5:0 над ТНС в Разград.

Моци все още е важен играч за шампионите, въпреки че през този сезон доста повече става част от ротациите в отбора. И това се очаква да се види именно в първата битка от груповата фаза на Лига Европа през новия сезон. Срещу московските "армейци" на линия ще бъде и националът Антон Недялков. Той също не беше в групата за двубоя с Етър. Очаква се срещу руския гранд той да действа като ляв бек.

От лекарския щаб на Лудогорец правят всичко възможно Абел Анисе да бъде на линия за четвъртък. Мадагаскарският полузащитник се контузи на загрявката преди срещата с великотърновци. Анисе бе записан в стартовата единадесеторка, но вместо него в игра се появи Яцек Горалски.

Това ще е първият евромач на ЦСКА Москва през този сезон и въобще за 2019-а. "Армейците" за последно играха в групите на ШЛ през есента на 2018 г., като останаха последни в компанията на Реал Мадрид, Рома и Виктория Пилзен. ЦСКА все пак се запомни с представянето си, като победи Белия балет с 1:0 в Москва и 3:0 в Мадрид.

Сега ситуацията в руския тим е доста по-различна. Съставът на Виктор Гончаренко е разкъсван от контузии. А в навечерието на сблъсъка с Лудогорец - ЦСКА загуби още двама защитници и вече цели петима от отбранителния вал са в лазарета. В шампионатната среща с Тамбов в неделя (2:0) дебютантът за армейците Гогуа (централен бранител) напусна принудително в 49-ата минута.

Оказа се, че и неговата смяна Звонимир Шарлия също е получил травма. Хърватинът има мускулен проблем и се очаква в най-добрия случай да е резерва срещу Лудогорец. С травми са още трима бранители - Васин, Набабкин и Шенников. Освен тях в лазарета са опорният халф Бийол, който също може да играе като централен защитник, както и нападателят Сигурдсон.

В тази почти военна обстановка 19-годишният Игор Дивеев ще трябва да запълни празнината в отбраната. Срещу Лудогорец той ще действа в сърцето на ариергарда заедно с исландеца Хьордур Магнусон. Скандинавецът даже реализира за крайното 2:0 над Тамбов. Що се отнася до Дивеев - той е пред дебют на международната сцена. В руския елит има 17 мача за "армейците" (7 този сезон).

Заради купищата проблеми в отбранителния вал ЦСКА регистрира за първенството 18-годишния Максим Елеев. Предвид крайно орязаната група, младокът почти сигурно ще пътува за Разград, за да запълни списъка. Той е част от листа Б в евротурнирите.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА МОСКВА 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.09.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 0 Етър Велико Търново
01.09.2019 Първа ПФЛ Ботев Враца 0 - 1 Лудогорец Разград
29.08.2019 ЛЕ Квалификации Марибор 2 - 2 Лудогорец Разград
25.08.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 0 Славия
22.08.2019 ЛЕ Квалификации Лудогорец Разград 0 - 0 Марибор


Последни 5 срещи - ЦСКА Москва
(Русия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.09.2019 Премиер Лига ФК Тамбов 0 - 2 ЦСКА Москва
01.09.2019 Премиер Лига Арсенал Тула 1 - 2 ЦСКА Москва
25.08.2019 Премиер Лига ЦСКА Москва 3 - 0 Ахмат Грозни
19.08.2019 Премиер Лига Спартак Москва 2 - 1 ЦСКА Москва
11.08.2019 Премиер Лига ЦСКА Москва 0 - 0 ПФК Сочи


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
319