С много мъка Лудогорец елиминира Марибор и ще играе в групите на Лига Европа


FUTBOL-TV

С много мъка Лудогорец елиминира Марибор и ще играе в групите на Лига Европа

Марибор и Лудогорец завършиха при резултат - 2:2 в мач реванш от плейофите на Лига Европа. Първата среща завърши 0:0 и така, с повече голове на чужд терен, разградчани се класират за груповата фаза на турнира.

Двубоят на стадион "Лютский Върт" започна отлично за българските шампиони, които до почивката вече водеха с 2:0. В 17-ата минута  Марселиньо получи топката в наказателното поле вляво на атаката и с отличен удар не остави шансове на стража. В 25-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни дузпа. Сисиньо бе фаулиран в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Кешерю се разписа от бялата точка и удвои.

В края на първата част домакините имаха претенции, че Пламен Илиев е играл с ръка извън наказателното си поле, като ситуацията бе спорна. В 65-ата минита резервата Маркос Таварес се озова на чиста позиция сам срещу вратаря и успя да прати топката покрай българския вратар - 1:2. Шест минути по-късно - при едно центриране от пряк свободен удар, топката не бе засечена от никого, което обърка Илиев и кълбото влетя в мрежата му за 2:2.

До края домакините натиснаха и на няколко пъти бяха много близо до победния гол, но в крайна сметка Лудогорец доста трудно успя да задържи този резултат.

  Сподели
616