Лудогорец ще вземе аванс преди реванша с Марибор


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе аванс преди реванша с Марибор

Лудогорец - Марибор
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 22.08.2019 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Якоб Келет (Дания)


Лудогорец приема Марибор на своя стадион в Разград в първа среща от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. Българските шампиони дори влизат в ролята на фаворити, като знак - 1 излгежда най-логичен. Точно такава е и прогнозата на FTV и Futbolbet.

Наставникът на тима Стойчо Стоев разкри, че в състава няма проблеми от здравословен характер в навечерието на първия мач с Марибор. "По принцип нямаме сериозни проблеми. Имаме някои футболисти с болежки, които, надявам се, не са сериозни и няма да окажат влияние в предстоящия мач. Хубавото е, че сериозни травми или оплаквания няма и всички ще са на разположение“, радостен е Стоев.

Така по всяка вероятност той ще разчита на най-добрите си играчи за предстоящата среща. Не се очакват някакви промени или изненади, като тимът ще излезе с добри познатата схема и играчи. "Надявам се да изиграем добър мач срещу Марибор и впоследствие да се класираме за групите на Лига Европа“, заяви треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев на пресконференция в навечерието на първия сблъсък със словенския шампион. "Не бих казал, че мавочете с Валур и ТНС са били по-маловажни от предстоящите с Марибор. Просто сега сме на финала и ни предстоят двубои, които могат да ни дадат възможност да играем в Европа“, категоричен е Стоев. "Като класа Марибор е по-силен от предните съперници. Словенците са организиран тим, който играе добре и в защита, и в нападение. Марибор има силни футболисти. Чакат ни два нелеки двубоя“.

Според треньора най-добрият сценарий е сблъсъкът да бъде решен още в първия мач. "Някой път се получава, някой път не. Ние излизаме с нагласата, че имаме два сериозни двубоя. Нашата нагласа е, че трябва да се представим убедително в първата среща, за да си улесним реванша в Словения“.

Тежки дни изживява Mарибор в последно време. Словенският шампион е в криза от началото на сезона, която продължава да се задълбочава. Тимът записа нова загуба в първенството, този път от Целие с 1:2. Марибор вече изостава на 8 точки от лидера Алуминий само след 6 изиграни кръга.

Воденият от Дарко Миланич отбор постигна само един успех, а това разклати сериозно неговия треньорски стол.

"Все пак му гласуваме доверие – каза легендарният словенец и спортен директор на клуба Златко Захович. – Резултатите не са правилното отражение на това, с което разполагаме като играчи и качеството им. Няма поводи за отчаяние. Необходимо е да си повярваме и да направим всичко, за да завъртим колелото в другата посока. Марибор следва своя път и в красивите, и в най-трудните моменти. Треньорска смяна няма да има, клубът е зад наставника“.

Миланич обеща да работи върху минимизирането на индивидуалните грешки в тима преди гостуването в Разград в четвъртък.

"Това е период, който всеки отбор трябва да издържи – каза специалистът. – Имаме много качествени играчи, които трябва да сведат грешките до санитарния минимум. Те струват скъпо, а заради тях не можем да намерим правилния път до победите. Независимо от обстоятелствата, тимът трябва да отговори по достоен начин още в четвъртък“.

Марибор отпадна от квалификациите в Шампионската лига в третия кръг след две загуби от Розенбѝорг с по 1:3.

След като в първите шест кръга на словенското първенство Марибор събра само шест точки, а след това яде здрав пердах от Розенборг, феновете на тима са песимисти за предстоящите двубои с Лудогорец. В допитване на сайта siol.net 67 процента от участващите са отговорили с "Не“ на въпроса: "Ще елиминира ли Марибор Лудогорец в плейофите на Лига Европа?“.

Още по-голям брой привърженици пък искат треньорът Дарко Миланич да бъде изхвърлен. На питане в анкетата "Удовлетворени ли сте от работата на треньора на Марибор?“ 75 процента от привържениците са отговорили с "Не“ и едва 25 на сто го подкрепят.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - МАРИБОР 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.08.2019 Първа ПФЛ Черно море 1 - 2 Лудогорец Разград
15.08.2019 ЛЕ Квалификации Дъ Ню Сейнтс 0 - 4 Лудогорец Разград
11.08.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 0 ЦСКА София
08.08.2019 ЛЕ Квалификации Лудогорец Разград 5 - 0 Дъ Ню Сейнтс
04.08.2019 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 1 - 1 Лудогорец Разград


Последни 5 срещи - Марибор
(Словения)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.08.2019 Първа Лига Целие 2 - 1 Марибор
13.08.2019 ШЛ Квалификации Розенборг 3 - 1 Марибор
10.08.2019 Първа Лига Марибор 4 - 2 Табор Сежана
07.08.2019 ШЛ Квалификации Марибор 1 - 3 Розенборг
03.08.2019 Първа Лига Мура 1 - 1 Марибор


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
08.02.2017 Приятелски срещи Лудогорец Разград 2 - 2 Марибор
  Сподели
511