Рефер изхвърли 10 от ЦСКА от Лига Европа


FUTBOL-TV

Рефер изхвърли 10 от ЦСКА от Лига Европа

ЦСКА отпадна от турнира Лига Европа. Тази вечер "армейците" загубиха с 0:1 при визитата си на Заря Луганск и след равенство - 1:1 в първата среща тимът от Украйна продължава в следващата фаза.

Ключова се оказа 22-ата минута. Неубедително избиване на вратаря Шевченко и топката попадна в краката на Малинов. Халфът стреля, а топката нацели ръка на бранител в бяло. Съдията имаше всички основания да даде дузпа, но не го стори и последва атака на Зоря. Томаш допусна грешка, а Русин се откъсна малко след центъра на терена сам срещу вратаря. Турицов го застигна и извърши нарушение, за което получи директен червен картон.

С човек по-малко "червените" все по-трудно създаваха атаки и все пак няколко такива имаше след почивката. В 73-ата минута Малинов финтира защитата на домакините и стреля фалцово с десния крак, но Шевченко изби. Десет минути след това хубав удар на Митко Митков също бе отразен от вратаря.

Численото предимство на Зоря даде резултат в 89-ата минута, когато Русин се разписа след грешка на Черниаускас. Голмайсторът се зарадва сваляйки си фланелката, за което получи втори жълт и респективно червен картон. До края футбол почти не се игра и в крайна сметка България остана с един отбор по-малко в евротурнирите.

  Сподели
538