Десет от Локо Пловдив загубиха първия мач срещу Страсбург


FUTBOL-TV

Десет от Локо Пловдив загубиха първия мач срещу Страсбург

Локомотив Пловдив загуби от Страсбург с 0:1 в домакинския си мач на "Лаута" от третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Смърфовете" играха повече от 80 минути с човек по-малко заради червен картон на Йосип Томашевич. Той спря голова атака на гостите, събаряйки футболист на Страсбург пред наказателното поле. Бранителят бе последен в защитата на Локо и логично му бе показан червен картон. 

Гостите поведоха веднага след това с гола на Стефан Митрович (11), разписвайки се след центриране от пряк свободен удар.

Пловдивчани могат да имат сериозни претенции към съдийството на португалеца Жоао Пиньеро, който не отсъди дузпа за игра с ръка на Мартен в наказателното поле в 32-ата минута. В 42-ата гол на Ален Ожболт бе отменен правилно заради засада.

В 60-ата минута Луков направи невероятно спасяване, след като Да Коста излезе очи в очи с българския вратар, който отчая нападателя на гостите от Страсбург. В 88-ата минута влезлия като смяна Ажорк излезе очи в очи с Луков, но българският вратар отново спаси отбора си от второ попадение.

  Сподели
388