AS: Еспаньол с труден съперник - ЦСКА има негостоприемен стадион


FUTBOL-TV

AS: Еспаньол с труден съперник - ЦСКА има негостоприемен стадион

Едно от най-реномираните испански издания "AS" публикува статия за жребия в Лига Европа, като най-сериозно внимание се обръща на евентуалния съперник на Еспаньол.

Каталунският тим играе с Люцерн в трети предварителен кръг на втория по сила европейски клубен турнира, а ако го отстрани, следва битка с ЦСКА от София или Зоря Луганск.

"ЦСКА е исторически клуб в своята страна. Отборът е носител на 31 титли, 11 купи и четири Суперкупи на България. ЦСКА разполага със стадион, чийто капацитет е от 22 500 зрители. Еспаньол би могъл да намери по-враждебна среда, в случай че се изправи срещу този съперник. За целта - българският отбор трябва да надвие украинския Зоря Луганск", пишат от AS.

Трябва да се отбележи обаче, че ЦСКА няма да може да приеме Еспаьол на своя стадион. "Българска армия" прие двубоите от първия и втория предварителен кръг на Лига Европа, но още в предстоящия трети - "червените" ще домакинстват на националния стадион "Васил Левски", който обаче е само на няколко метра от "червения храм".

  Сподели
392