Пробвайте знак 1 за Левски - АЕК Ларнака


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 1 за Левски - АЕК Ларнака

Левски - АЕК Ларнака
Стадион: "Виваком арена Георги Аспарухов", София
Дата: 01.08.2019 г.
Час: 19:30 ч.
Съдия: Глен Нюберг (Швеция)


Левски приема АЕК Ларнака на своя стадион в среща-реванш от 2-ия предварителен кръг на Лига Европа. "Сините" загубиха първия мач с катастрофалното 0:3, а друг минус за реванша е и липсата на фенове. Както е известно отборът е наказан от УЕФА и така на "Герена" за пореден път ще липсват ултрасите на "сините". Хората на Петър Хубчев на всяка цена ще търсят победа с повече голове, за това прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Левски вероятно ще е без голямата си звезда в последно време - Давиде Мариани. Слуховете твърдят, че той ще подсили отбора на Ал-Насър. Информацията бе споделена в авторитетния уебсайт за футболни трансфери “Transfermarkt". Швейцарският полузащитник вероятно е изиграл последният си мач за "сините" и няма да бъде на разположение на Петър Хубчев.

Така Петър Хубчев ще трябва да търси друг вариант, като не е изключено да даде шанс за изява на Станислав Костов. Голмайстор номер 1 на изминалото първенство бе в групата за гостуването на АЕК Ларнака, но не се появи в игра. Костов е далеч от идеалната форма, като това е причината да пропусне и срещата с Ботев Пловдив. Травмата му вече е отшумяла, но трябва да подобри кондицията си.

В момента Алар, който също имаше проблеми, е с едни гърди пред него и отново ще бъде предпочетен да води "синята" атака. Костов обаче може да замени Мариани, макар да има опция това да стори Найджъл Робърта, който подписа с Левски часове преди гостуването в Ларнака.

Иначе португалският халф Филипе Нашименто поднови тренировки с Левски. Юношата на Бенфика, който е собственост на столичани, започна занимание под ръководството на Петър Хубчев. Той има контракт с 26-кратните шампиони на България, след като парафира за две години и половина със "сините" през януари 2018 година. През зимата полузащитникът беше пратен под наем в Политехника Яши. Там Нашименто изигра 12 мача и вкара един гол, а сега се върна на "Герена". Не е изключено и той да попадне в групата на тима, но е по-вероятно да остане резерва.

"В спорта и футбола много рядко има някаква логика и често се случват нелогични неща. От няколко седмици отговарям на въпроси за представянето на отбора и очакванията към него с умората и малкият кадрови потенциал, но отговорът на тези момчета е на терена. Няма какво да се оправдаваме с лошото време, жегата и т.н.", сподели Петър Хубчев.

В лагера на кипърския АЕК Ларнака ще подходят предпазливо на реванша в София и с пълното уважение към Левски. Това разкри един от управниците на клуба Кириякос Деметриу. Според него, всяко подценяване може да бъде фатално за отбора му, а плод за такива очаквания му дава представянето на "сините" през първото полувреме на мача в Кипър. Тогава те изпуснаха куп положения, но в края му реферът Мартинш показа пресилен втори жълт картон на капитана Живко Миланов и донякъде предреши случилото се след почивката.

"Нищо не е решено срещу Левски, въпреки че водим с 3:0 след първия мач. За да не допуснем да се стигне до изненада, трябва да подходим с огромно уважение към съперника. Това, че имаме добър резултат, не означава, че войната е приключила. Трябва да сме сериозни и да отбележим поне едно попадение. Нека не забравяме, че този съперник тотално ни надигра през първото полувреме на двубоя в Кипър. Имаме още една тренировка и хубавата новина е, че нямаме контузии в състава", заяви Деметриу.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АЕК ЛАРНАКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.07.2019 Първа ПФЛ Левски София 3 - 1 Ботев Пловдив
25.07.2019 ЛЕ Квалификации АЕК Ларнака 3 - 0 Левски София
21.07.2019 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 0 Левски София
18.07.2019 ЛЕ Квалификации Левски София 2 - 0 Ружомберок
15.07.2019 Първа ПФЛ Дунав Русе 1 - 4 Левски София


Последни 5 срещи - АЕК Ларнака
(Кипър)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.07.2019 ЛЕ Квалификации АЕК Ларнака 3 - 0 Левски София
18.07.2019 ЛЕ Квалификации Петрокуб Хинчещ 0 - 1 АЕК Ларнака
11.07.2019 ЛЕ Квалификации АЕК Ларнака 1 - 0 Петрокуб Хинчещ
06.07.2019 Приятелски срещи АЕК Ларнака 1 - 1 Етникос Ахна
01.07.2019 Приятелски срещи Гурник Забже 1 - 2 АЕК Ларнака


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.07.2019 ЛЕ Квалификации АЕК Ларнака 3 - 0 Левски София
  Сподели
527